Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)6 537 00 314

info@roydescheemaker.nl

Interior designer
Appartement aan de Vondelstraat
Het statige appartement biedt een fenomenaal uitzicht op het Vondelpark en de Vondelkerk.
Neo-klassieke sfeer door een spectaculair plafond
Het drielaagse appartement van circa 300 m2 is bij aanvang van de renovatie volledig verwaarloosd. Het plafond is deels verlaagd en glazen binnenpuien en verschillende vloerafwerkingen delen de ruimte op. Maar in alles zie en voel je de potentie. De ruimte wordt geheel vrijgemaakt en het stucplafond wordt volledig gerestaureerd. Om de routing te verbeteren en de beslotenheid op te heffen komt er een doorbraak van de gang naar de keuken en de living. Een master suite beslaat de hele etage erboven. En kleine private lounge geeft zicht op het park. Vanuit het ligbad is er het ultiem gevoel van luxe en vrijheid.

Daglicht krijgt alle ruimte

De doorbraak van de gang naar de keuken zorgt ervoor dat het daglicht overal kan komen.

De schouw geeft de zithoek extra elan

De schouw wordt in ere hersteld. Hier ontstaat een heerlijke plek voor de zithoek.

Het trappenhuis is een echte eye-catcher

Een enorme spiegel maakt het trappenhuis nog spectaculairder.

Keuken met enorm werkblad

De brons gevlamde handvormtegels geven de royale keuken iets unieks.

Privé lounge bij de slaapkamer

Een kleine privé lounge scheidt het slaapgedeelte van de badkamer.

Master badkamer in natuurlijke materialen en kleuren

De master bathroom bevindt zich in het hart van de master suite.
De wens van de opdrachtgever
We willen graag een modern, comfortabel appartement. Alles mag worden aangepakt, maar het statige gevoel van de Vondelstraat moet ook binnen worden ervaren.
Ideeën
Het spectaculaire plafond, het trappenhuis en de deuren geven dit appartement haar persoonlijkheid. Deze worden dan ook met veel zorg gerestaureerd. Een nieuwe schouw, geplaatst op de oorspronkelijke locatie, geeft de ruimte haar kloppend hart terug. Om de routing te verbeteren en om de beslotenheid op te heffen maken we een doorbraak van de gang naar de keuken en de living. Er is nu overal daglicht. Ook op donkere dagen voelt het hier licht.
Fotografie
Han Nooijen