Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)6 537 00 314

info@roydescheemaker.nl

Interior designer
Asgro organisatie voor asbestsanering
In 2020 verhuist Asgro naar een centraal gelegen locatie in Vianen. Het enorme distributiecentrum beslaat circa 2000 m2 en de kantoren, verdeelt over 3 lagen, hebben een omvang van circa 800 m2.
Kantoor met karakter dat past bij de branche
Robuust en stevig. Met die twee woorden gaat het team aan de slag. Hier werken nuchtere mensen met een no-nonsense houding en het kantoor wordt bezocht door mensen die dagelijks op sloop- en bouwprojecten rondlopen. Het interieur moet daarom tegen een stootje kunnen en moet ook iets stoers uitstralen. Het gebruik van betonnen vloeren, stenen werkbladen en stalen constructies zorgt voor een stevige look. Het gebruik van gerecycled materiaal zoals sloophout en onbewerkt staal, draagt bij aan een robuust karakter. Een lichtkunstwerk in het trappenhuis is eveneens robuust te noemen en verbindt de 3 verdiepingen. De afbeelding zelf is een enorme uitvergroting van een mineraal op microscopisch formaat.

Zachtere sfeer in directiekamer

In de directiekamer is - als uitzondering - gekozen voor een zachtere sfeer.

Werkplekken met open karakter

Functionele werkplekken met een open karakter nodigen uit tot open communicatie.

Veel transparantie

Transparantie zorgt voor een open communicatie.

Lichtkunstwerk zorgt voor verbinding

Het lichtkunstwerk in het trappenhuis zorgt voor verbinding van de drie verdiepingen.

Hergebruikt materiaal

Overal is gewerkt met hergebruikt materiaal. Ook deze prachtige, 20 cm dikke eyecatcher in de kantine had ooit een andere functie.

Stoere kantine

Betonnen vloeren, een open plafond en hergebruik van sloophout. Ook de kantine kan tegen een stootje.
De wens van de opdrachtgever
Wij willen een kantoor met karakter, dat past bij onze branche. Bezoekers van het kantoor lopen regelmatig rond op sloop- en bouwprojecten. Het interieur moet dan ook tegen een stootje kunnen en ook iets stoers uitstralen. We hebben functionele werkplekken nodig, met een open sfeer, maar we willen absoluut geen kantoortuin.
Ideeën
De vide wordt het centrale punt. Het interieur wordt rondom deze vide geplaatst. Hierdoor ontstaat er direct een gevoel van gezamenlijkheid. Daarnaast creëert het gebruik van transparante wanden een natuurlijke connectie tussen de ruimtes en ontstaat er een lichtinval tot diep in het gebouw. Het open karakter bevordert een goede interne communicatie. Alle installatietechniek is bewust in het zicht gehouden. Dit draagt bij aan een robuuste karakter. Stevige materialen zoals beton, steen en staal hebben een stoere uitstraling. Hergebruikte materialen zoals sloophout zorgen tevens voor een stukje duurzaamheid.
Photography
Han Nooijen