Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)6 537 00 314

info@roydescheemaker.nl

Interior designer
Renovatie jaren 30 villa van Harry Elte
De Joodse Harry Elte was een veel gevraagd architect in het interbellum, de periode tussen de grote wereldoorlogen. Hij leefde van 1880 tot 1944 en ontwierp diverse synagoges, meerdere huizen in met name Amsterdam-Zuid, maar ook vele villa’s in ’t Gooi.
Markant en ruim
De ontwerpen van Elte zijn tegenwoordig nog steeds populair vanwege de ruime afmetingen en hun markante uiterlijk. Deze villa zal een volledige renovatie ondergaan waarbij gezocht gaat worden naar manieren om de sfeer en het oorspronkelijke karakter te respecteren. Het mag een eerbetoon worden aan de veel geprezen Joodse architect die in april 1944 in concentratiekamp Theresienstadt overleed.

Impressie keuken

Door de oude keuken volledig open te breken ontstaat er ruimte voor een moderne leefkeuken. Functioneel en onderhoudend, maar met respect voor de oorspronkelijke jaren 30 sfeer.

Impressie slaapkamer

De ouderslaapkamer gaat tegenwoordig een walk in closet en een badkamer en-suite krijgen.

Impressie ouderbadkamer

Impressie werkkamer

Werken aan huis heeft een voordeel.

Impressie kinderslaapkamer

Door de nok bij de verdieping te betrekken ontstaan er een spannende kinderslaapkamers.

Impressie kinderslaapkamer

De wens van de opdrachtgever
Wij willen deze prachtige Elte villa graag in volle glorie herstellen. De locatie is geweldig en alles is aanwezig om er een heerlijk huis van te maken. De indeling moet echter volledig aangepast worden aan deze tijd.
Ideeën
Deze villa is gebouwd in het interbellum ofwel de ‘roaring twenties’. Nu, honderd jaar later, proberen we de oorspronkelijke sfeer van het gebouw terug te krijgen door bijvoorbeeld alle kozijnen te vervangen en terug te brengen naar de originele verhoudingen. De hal wordt vergroot en er komt een luiere trap, een comfortabele trap die soepel omhoog loopt. De indeling van de villa wordt volledig omgegooid en aangepast aan de woonwensen nu.