Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)6 537 00 314

info@roydescheemaker.nl

Interior designer
Schaap Advocaten en Notarissen
Al meer dan 25 jaar houdt het chique Schaap Advocaten en Notarissen kantoor in dit monumentaal Rijksmonument aan de Parklaan in Rotterdam. De villa, in nieuw historiserende stijl, dateert uit 1925.
Aanpassen aan deze tijd, zonder de erfenis te verliezen
Men is trots op deze locatie. Ooit was dit het domein van Rotterdamse havenbaronnen en industriëlen. Het monumentale hoofdgebouw is via een gang verbonden met een nieuwbouwvleugel. In totaal is er bijna 4000 m2 aan werkruimte. Het is degelijke en betrouwbare basis, maar de totale inrichting is wel aan modernisering toe. Het mag meer persoonlijkheid krijgen en moet aangepast worden aan de huidige tijd. Erfenissen uit een ver verleden, zoals het monumentale trappenhuis, krijgen een hoofdrol bij de renovatie.

Vergaderen in stijl

De vergadertafel loopt taps toe. Hierdoor kunnen er zowel kleine als grote meetings gehouden worden.

Glazen wanden met motief

Het motief op de glazen wanden in de kantoorvleugel is rechtstreek afgeleid van de monumentale trap in het hoofdgebouw.

Monumentale trap siert de ontvangsthal

De ontvangsthal bevindt zich bij de monumentale trap.

Stijl en eenvoud op hoog niveau

De directiekamer straalt stijl en eenvoud uit.

Bijzonder kleur- en materiaalgebruik

Het kleur- en materiaalgebruik is geïnspireerd op het monumentale trappenhuis.

Een Rijksmonument met allure

De villa dateert uit 1925 en is samen met de brug een Rijksmonument.
De wens van de opdrachtgever
Wij zijn na vijfentwintig jaar toe aan een herinrichting die past bij onze maatschap. Het interieur is sterk gedateerd maar wij koesteren de locatie. Wij willen hier graag blijven. Breng het in zijn geheel naar de 21e eeuw.
Ideeën
Het monumentale pand en de nieuwbouwvleugel hebben intern geen visueel of karakterologisch verband. De connectie wordt gemaakt door de monumentale trap als inspiratie te gebruiken voor materiaal- en kleurgebruik. De trap krijgt een centrale rol en wordt ingericht als ontvangsthal. De donkere gangen in het kantoorpand krijgen geëtst glazen wanden met grafische decoraties die teruggrijpen op de monumentale trap. De toepassing van een nieuw LED-lichtontwerp is niet alleen mooi en praktisch. Het zorgt ook voor een enorme besparing op het energieverbruik.
Fotografie
Han Nooijen