Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)6 537 00 314

info@roydescheemaker.nl

Interior designer
Skins Cosmetics Rotterdam
Twee winkelpanden en een extra etage waren nodig om de expansie van de Rotterdamse vestiging van Skins Cosmetics te kunnen huisvesten.
Groter, hoger, beter
Op een A-locatie tussen de Weena en de Coolsingel krijgen Rotterdamse ambities de ruimte. Door twee winkelpanden samen te voegen, ontstaat er één grote vestiging van bijna 300m2. Er is hier ruimte om het complete assortiment parfums, verzorgingsproducten, make-up en producten voor thuis te tonen. Door het creëren van een City Spa kan een bezoek aan de winkel een totaalbeleving worden. Klanten kunnen hier volledig in de watten worden gelegd. Uiteraard moet ook deze vestiging de specifieke Skins-uitstraling krijgen. Maar in deze boutique mag alles groter, hoger en nog beter.

Een lust voor het oog

De plafondhoge presentaties met heldere wandverlichting zijn een lust voor het oog.

Centrale plek

De make-up afdeling is een centrale plek geworden waar klanten producten zelf kunnen ervaren.

De counters

De counters zijn uitgevoerd in gepolijst roodkoper met oplichtende topbladen. De warme uitstraling heeft een aantrekkende werking.

Subtiele messing ‘aders’

De betonnen vloer is veredeld met subtiele messing ‘aders’: dilatatievoegen die het uitzetten en krimpen van de vloer op kunnen vangen.

Tailor made lichtobject

Een op maat ontworpen lichtobject verbindt de twee ruimtes en zorgt voor eenheid.

Displays

Draagmuren tussen de twee panden doen op een natuurlijke manier dienst als displays.
De wens van de opdrachtgever
Het grote succes van de Skins-formule biedt ons de mogelijkheid om ons in Rotterdam nog beter te presenteren. We willen een compleet assortiment kunnen tonen. En we willen een moderne City Spa waar we onze klanten volledig in de watten kunnen leggen. Uiteraard willen we de specifieke Skins- uitstraling behouden.
Ideeën
Voor deze Rotterdamse Skins boutique hebben we gekozen voor groter, hoger en beter. De oorspronkelijke entresols worden verwijderd, waardoor de volledige hoogte tot zijn recht komt. De twee winkelpanden worden samengevoegd door doorbraken te creëren. De steunwanden die blijven staan worden ‘ingepakt’ met hoge displays. Een tailormade lichtelement zorgt subtiel voor de verbinding van de twee ruimtes. De betonnen vloer krijgt een ware eye-catcher: elegante messing ‘aders’. De dilatatievoegen zijn op deze manier decoratief verwerkt en zijn tevens een knipoog naar ‘Skins’.
Fotografie
Peter Baas