Skins Groningen

M2
130
Samenwerking
Peter Bullinga interieur
Lichtstudio Rublek
Fotografie
Han Nooijen
Status
Afgerond

Rijksmonument begint een nieuw leven De originele stenen stelen de show

HET PAND
Een rijksmonument uit de 18e eeuw aan de Oude Boteringestraat in Groningen. In 1869 betrok de bekende uitgever Noordhoff dit markante pand. Het heeft een donkere kelder met deels nog ton-gewelven.

WENS VAN DE OPDRACHTGEVER
Vertaal het gevoel van Skins Cosmetics naar deze lokatie en deze stad.

DE VISIE VAN ROY
Door de universiteit, huist Groningen vanouds een grote groep jong volwassenen. Dat geeft de historische stad iets dynamisch en informeels. Die combinatie wilde ik graag in het interieur laten terugkomen.

De ruwe stenen wand en de ton-gewelven krijgen een hoofdrol. Door de legplanken letterlijk niet te laten raken aan de wand, lijken ze te zweven. Dit wordt versterkt door het strijklicht. In de ton-gewelven zitten de behandelkamers. Ook hier geeft de dramatisch aanlichting een extra accent. De diepte van het pand is benadrukt door de belijning van de schappen, de brede vloerdelen en de plafondverlichting.

LICHT EN CONTRAST
Een matglazen vloer boven de pedicure-bar, zorgt voor extra daglichttoetreding in het donkere souterrain. Net als de stenen wand, is de trap onbehandeld, zodat het ruwe karakter mooi contrasteert met de verfijnde producten van Skins.