Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)6 537 00 314

info@roydescheemaker.nl

Interior designer
Stadvilla te Haarlem
In het zuiden van Haarlem, vlakbij de haarlemmerhout, staat deze volledig te renoveren stadsvilla.
Transformatie tot familiehuis
In deze lommerrijke buurt werden de opdrachtgevers verliefd op een prachtige 19e-eeuwse stadsvilla van 450 m2 mét een grote tuin. De villa heeft alles: een geweldige locatie, mooie ruimtes, hoge plafonds en ook nog eens een enorme achtertuin. De kinderen zijn het huis al uit maar deze villa heeft alles in zich om een echt familiehuis te worden. Waar niet alleen de bewoners zich helemaal thuis kunnen voelen, maar ook de kinderen en wellicht de kleinkinderen.

Lichte ruimtes creëren

Het contact met de tuin wordt geoptimaliseerd. De achterramen worden getransformeerd in openslaande deuren. Ruimtes worden doorgebroken, zodat er aan de tuinzijde één grote serre kan ontstaan.

Moderne leefkeuken

We creëren een grote, moderne leefkeuken, met een eigen ingang. Hierdoor neemt de keuken een hele eigen plek in.

De serre

Via de serre kom je in de leefkeuken.

Badkamer en-suite

De grote slaapkamer heeft een eigen badkamer en-suite

Study annex kleedkamer

De master slaapkamer grenst aan een fijne ruimte die dienst doet als werkplek én als kleedkamer. Gekozen is voor lichte tinten. Dit zorgt voor rust en harmonie.

Wellness center

Naast de gym voegen we een wellness center toe voor massages, gezichts- en huidbehandelingen.
De wens van de opdrachtgever
Wij wonen in een vrij modern huis maar zijn verliefd geworden op deze prachtige oude villa. De locatie, de ruimtes met hoge plafonds, de enorme achtertuin. Onze kinderen zijn uitgevlogen, maar komen nog regelmatig logeren. Straks misschien met kleinkinderen. Wij willen nog één keer een fijn familiehuis, helemaal aangepast aan onze wensen.
Ideeën
Ondanks het grote volume van de villa voelden de ruimtes redelijk afgesloten. We kiezen ervoor om alles met elkaar te verbinden. Door middel van een aangepaste indeling, nieuwe doorgangen en zichtlijnen ontstaat er een vloeiend geheel, met maximaal contact naar de tuin. De consequent doorgezette stijl en het materiaalgebruik draagt ook bij aan die verbinding.
Fotografie
Peter Baas