Vakantiehuis op Mallorca

Landelijk minimalisme met authentiek Spaans gevoel.

HET PAND
Het oorspronkelijke vrijstaande huis staat enigszins verscholen in een ommuurde tuin op loopafstand van het strand. Het stamt uit begin jaren 60 en is neergezet als een woning/atelier voor een kunstenares. Een oppervlakte van 400 m2 in 2 lagen, een zwembad en een flinke tuin.

DE WENS VAN DE OPDRACHTGEVER
Wij komen al jaren in deze omgeving en hebben hier echt een band mee. Dit huis heeft potentie, maar moet wel worden gerenoveerd en aangepast om aan al onze wensen van een vakantiehuis te voldoen. Veel ‘ friends and family’ die komen logeren, dus houdt het praktisch. In gebruik en onderhoud. We willen echter wel een Spaanse vibe vasthouden.

CONCEPT
Een bepaalde vibe neerzetten kan vaak in kleine dingen zitten. Less is more….
Het typische licht, een bepaald materiaalgebruik, een ronding, een specifiek object. Een ‘echo’, is vaak al voldoende om een mindset tot stand te brengen.

We breken de muren op de begane grond uit en betrekken de inpandige galerij bij de living. Hierdoor krijgt men één grote leefruimte met plaats voor een keuken en een grote stamtafel. We draaien de salon 180 graden. Er is nu direct contact met tuin en zwembad. Precies wat je met een vakantiehuis wilt.

Omdat het leven zich grotendeels buiten afspeelt, komt er een beschaduwde ruimte met buitenkeuken, in de uiterste hoek van de tuin. Vanaf dat punt heb je een fraai zicht op het huis. Boven worden nieuwe badkamers toegevoegd. Alles wordt strak getrokken en opnieuw ingedeeld. Door ook boven de ronde doorgangen te introduceren, ontstaat ook hier, die typische Spaanse sfeer.

GERESTAUREERDE PORTICOS EN TUIN
Het huis heeft meerdere porticos, waar je heerlijk kunt dineren,hangen of genieten van de ondergaande zon. De verwaarloosde tuin en porticos worden zorgvuldig gerestaureerd. De oude Canariensis palmen kregen meer ruimte, zodat ze volledig tot hun recht komen.