Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)6 537 00 314

info@roydescheemaker.nl

Interior designer
Villa aan het Lago Maggiore
De villa dateert uit de 17e eeuw. Het werd gebruikt als een zomerresidentie door de inwoners van het hoger gelegen kasteel van Locarno. Hier werd ook vers water gefoerageerd. Om een ommuurde binnenplaats zijn een hoofdgebouw en twee vleugels zijn gerangschikt in een U-vorm.Het huis had een overdekte open foyer met een grote open haard. De indeling is geheel opnieuw aangepakt en aangepast aan de moderne tijd. De open foyer werd gesloten met glas, gevat in slanke donkere kozijnen. De oude salon boven de open hal is de grote slaapkamer met badkamer en-suite geworden. De rechtervleugel werd getransformeerd in een werkruimte en leefkeuken, terwijl de linkervleugel werd veranderd in een gastenverblijf met een informele living annex studio erboven. Op strategische plaatsen zijn extra ramen geïnstalleerd om de kwaliteit nog meer te verbeteren. Zij geven extra lichtinval en garanderen een uitzicht op de omringende bergen.

Formele living

De oorspronkelijke open gallerij is dichtgezet met slanken stalen kozijnen en omgevormd tot een formele ontvangstruimte. Het uitgangspunt van het project was het conserveren van de originele structuur. Dit werd uitgevoerd met lokale bouwers, die bekend waren met de traditionele bouw en materialen van de regio.

Slanke stalen kozijnen

Het isolatieglas, gevat in slanke stalen kozijnen zijn op maat gemaakt. Bij het kiezen van materialen en kleuren die toegevoegd werden aan het origineel, zijn opties gebruikt met een naturelle, originele en ingetogen uitstraling.

Terras

De nieuwe trap zorgt er voor dat het terras aan het meer is komen te liggen. Door het houtwerk en luiken aan de buitenzijde diep donker te beitsen, werd een prachtig grafisch contrast bereikt met het het originele crème pleisterwerk.

Intarsia vloer

De originele, gedeeltelijk intarsia houten vloeren werden zorgvuldig gerestaureerd en hergebruikt waar mogelijk.

Keuken

Bij de productie van al het maatgemaakte meubelwerk werden Nederlandse meubelvakmensen ingeschakeld, omdat zij uitgebreide kennis hadden van de toegepaste materialen en detailleringen en gewend waren aan een hoge standaard van bouwen.

Connectie met de omgeving

Zicht vanuit de badkamer op het Lago Maggiore.
De wens van de opdrachtgever
Het paar besloot om weer in hun geboorteland te gaan wonen na beide internationale carrières. Ze vonden een grote villa aan het Lago Maggiore in Ticino. En creëerden hier hun persoonlijk paradijs.
Fotografie
Peter Baas