WONEN

APPARTEMENT VONDELSTRAAT

m2

300

samenwerking

Lammertink-De Pander interieurbouw
Bouwbedrijf van der Starre

fotografie

Han Nooijen

HET PAND
Een verwaarloosd drielaags appartement van ca. 300 m2. Een deels verlaagd plafond, glazen binnenpuien en verschillende vloerafwerkingen delen de ruimte op. De lokatie biedt echter een fenomenaal uitzicht op het Vondelpark, Vondelkerk en het beroemde woonhuis van Rijksmuseum-architect Pierre Cuypers.

DE WENS VAN DE OPDRACHTGEVER
Wij willen graag een modern, comfortabel gezinsappartement. Alles mag worden aangepakt, maar het statige gevoel van de Vondelstraat moet ook binnen worden ervaren.

DE VISIE VAN ROY
De Neo-klassieke sfeer van dit appartement zit vooral in het spectaculaire plafond. De ruimte wordt geheel vrijgemaakt en het stucplafond gerestaureerd. Een nieuwe schouw geplaatst op de oorspronkelijke lokatie, geeft weer een focus. De gang als verkeersgebied breken we open. Er is nu overal daglicht. De gang loopt door in de keuken. Die breidt flink uit, doordat er een hangend bouwdeel is toegevoegd.

ZICHT OP HET PARK EN HET CUYPERSHUIS
De master-suite beslaat de hele etage erboven. Het slaapgedeelte wordt afgescheiden van een kleine private lounge door een badkamer omgeven door kledingkasten. Vanuit het ligbad creëren we zicht op het park.

Roy de
Scheemaker

ADRES

Willemsparkweg 98
1071 HM Amsterdam

CONTACT

+31 (0)20-4706847
info@roydescheemaker.nl