WERKEN

APPLE IN HOTEL

m2

1500

samenwerking

Squareprojects

fotografie

Han Nooijen

THE TARGET
Amsterdam heeft nog steeds een tekort aan prettige betaalbare hotelkamers. De randvoorwaarden van de ze lokatie zijn goed, maar het huidige gebouw dient volledig gerenoveerd te worden. Vindt dit hotel opnieuw uit. Geef het een eigen karakter, zodat de gasten die zich hier thuisvoelen graag willen terugkomen.

HET PAND
Drie geschakelde zusterpanden uit 1899, fraai gelegen bij het Vondelpark. Hierin bevond zich een oude jeugdherberg met achterstallig onderhoud.

GROTE AANTREKKINGSKRACHT
De Concertgebouw-Vondelparkbuurt heeft een grote aantrekkingskracht op buitenlandse gasten en zakenmensen. Een kosmopolitisch dorp. Deze opdrachtgever uit Moskou zag de potentie en heeft in de buurt ook zelf een pied- a-terre aangeschaft.

DE VISIE VAN ROY
Het 19de eeuwse gebouw, de buurt en het park, zijn al sterke uitgangspunten. De verwachting die de situatie oproept wordt gewoon doorgezet. Een klassieke sfeer met hier en daar moderne trekjes. De mooiste plek op de 1e verdieping werd ingenomen door de ontbijtzaal. Door deze naar beneden te verplaatsen, konden er twee mooie kamers worden gebouwd, die de stijl van de andere 33 kamers dicteert.

De krappe entree werd vergroot door de naast gelegen gang en kamers uit te breken. Hierdoor werd het mogelijk een multifunctionele lobby annex ontbijtzaal, annex brasserie te bouwen.

Roy de
Scheemaker

ADRES

Willemsparkweg 98
1071 HM Amsterdam

CONTACT

+31 (0)20-4706847
info@roydescheemaker.nl