WONEN

DUINHUIS

m2

225

samenwerking

ABO bouwmanagement
Lammertink-De Pander

fotografie

Han Nooijen

THE TARGET
Leven aan de diepe tuin op het zuiden tussen de oude dennen, was een ‘dream come true’ voor dit gezin. Er moest echter behoorlijk worden gerenoveerd. Hoe te beginnen…?

Ontwerp een nieuw interieur voor dit huis, waar wij comfortabel kunnen wonen en genieten van de tuin.

HET PAND
Aan dit jaren dertig pand in het populaire duinengebied bij Haarlem was ruim veertig jaar niets gedaan. Denk bruin geglazuurde tegeltjes, gezellig gehaakte gordijnen, minimaal keukentje en achterstallig onderhoud. Een buitenkans om het een hernieuwde grandeur te geven.

DE VISIE VAN ROY
Ondanks de organische aanpak van het oude jaren zeventig interieur, had het huis in de kern een simpele geometrische stoerheid, Die wilde ik graag weer laten zien.

Door het huis 4 meter uit te breiden met een serre in jaren dertig stijl werd aan de achterkant stijlvastheid meegegeven.

Hierdoor kon er een grote leefkeuken worden gemaakt met openslaande deuren naar een groot terras. De donkere gang, inclusief voorkamer werden bij de tuin betrokken. Dit is bereikt door transparante dubbele deuren in zichtlijn te zetten, zodat je in één keer de 40 meter diepe tuin in kan kijken.

Boven werden badkamers vergroot en bijgebouwd. De zolderkap is bij de kinderkamers getrokken, die hierdoor direct een veel speelser volume kregen.

TRAP EN DEUREN GERENOVEERD
Trap en binnendeuren zijn belangrijke stijlbepalers in een oud huis. Door deze zorgvuldig te restaureren en niet nieuw te kopen, ontstaat al snel een stijlvaste omgeving. De trappen kregen hun oorspronkelijke leuningen terug.

Roy de
Scheemaker

ADRES

Willemsparkweg 98
1071 HM Amsterdam

CONTACT

+31 (0)20-4706847
info@roydescheemaker.nl