WERKEN

SCHAAP & PARTNERS

m2

4000

samenwerking

Custom Office projectmanagers
Harmeling interieurs
Lichtstudio Rublek

fotografie

Han Nooijen

Advocaten en notarissen

HET PAND
Parklaan Rotterdam. Een pand in Nieuw-Historische stijl uit 1925 in een eigen park. De villa is verbonden met een nieuwbouwvleugel, die gebouwd is als uitbreiding van het huidige kantoor. Een totaal van bijna vierduizend vierkante meter aan werkruimte.

WENS VAN DE OPDRACHTGEVER
Wij zijn na vijfentwintig jaar toe aan een herinrichting die past bij onze maatschap. Wij hebben op dit moment elf partners en een totaal van ca. 80 medewerkers. Wij koesteren de lokatie en willen hier graag blijven.

DE VISIE VAN ROY
Een traditioneel kantoor met hier en daar een ‘pinstripe suit’. Een degelijke en betrouwbare basis. “Breng ze in de eenentwintigste eeuw zonder hun erfenis te verliezen”, was mijn eerste gedachte.

In samenwerking met projectmanager Custom Office, ontwikkelden we een renovatieplan die de stijl en de sfeer van het oorspronkelijke pand zou versterken. Ik ontwierp een heel terughoudend plan, met een sereen kleurgebruik van bruinen en grijzen. Het monumentale trappenhuis kreeg hierbij de hoofdrol. Zo kon ook ruimte gegeven worden aan de uitgebreide kunstcollectie. Materialen en kleurgebruik van het trappenhuis werden doorgevoerd in de nieuwbouw, zodat het karakter van de oude villa werd voortgezet.
Door toepassing van een nieuw LED-lichtontwerp werd flink op het energieverbruik bespaard.

HAVENBARONNEN EN INDUSTRIËLEN
Parklaan behoort tot een van de meest prestigieuze adressen van Rotterdam. Ooit was dit het domein van Rotterdamse havenbaronnen en Industriëlen. De villa was oorspronkelijk gebouwd voor een telg van de familie Jamin en is samen met de brug een Rijksmonument. Nu al vijfentwintig jaar de huisvesting van de überchique advocaten en notarissen van Schaap & Partners.

Roy de
Scheemaker

ADRES

Willemsparkweg 98
1071 HM Amsterdam

CONTACT

+31 (0)20-4706847
info@roydescheemaker.nl