SKINS COSMETICS

SKINS COSMETICS BREDA

m2

236

samenwerking

Ruud van Dijck, ontwerp casco

fotografie

Han Nooijen

Wegens succes vergroot.

DE LOKATIE
Een doorsnee winkel aan de Wilhelminastraat in Breda werd ingrijpend vergroot.De projectontwikkelaar liet de tuin uitgraven en hoog overdekken achter de bestaande lokatie. Hierdoor ontstond een veel diepere en hogere ruimte van maar liefst 236 m2. Bovendien verbond hij
twee belendende panden aan elkaar. Breda kreeg in één klap een casco met New Yorkse allure.

WENS VAN DE OPDRACHTGEVER
Wij zitten al 12 jaar in Breda met Skins. Door het succes hadden we grote behoefte aan uitbreiding, maar een geschikte lokatie was maar niet te vinden. Totdat de projectontwikkelaar ons benaderde met dit adres. Het is maar liefst drie keer zo groot. Hier kunnen we het complete Skins concept, ruim neerzetten.

CONCEPT
Deze lokatie vraagt om grootse gebaren. De open verbinding tussen de twee panden werd met een glazen pui dichtgezet. Zo heb je wel het visuele aspect gewaarborgd, een betere klimaatbeheersing verkregen, maar geen last van geluidsoverdracht. Het niveauverschil, vanouds als nadeel ervaren in een retailomgeving, werd omgezet in een voordeel.

De elegant ontworpen trap fungeert nu als theatrale entree, maar dient tevens als display. De Skins wand is de rode draad en neemt je mee vanaf de entree, langs de trap, tot diep in de winkel. Van alle kanten laten we het daglicht royaal binnen stromen.

Roy de
Scheemaker

ADRES

Willemsparkweg 98
1071 HM Amsterdam

CONTACT

+31 (0)20-4706847
info@roydescheemaker.nl