SKINS COSMETICS

SKINS COSMETICS GENT

m2

130

samenwerking

Lammertink-De Pander

fotografie

Han Nooijen

Monument aan de Korenmarkt

DE WENS VAN DE OPDRACHTGEVER
De ruimte bevindt zich in het oude hoofdpostkantoor van Gent. Het is een monument en er mag niets aan het bestaande interieur worden veranderd of bevestigd. Op deze prachtige zichtlokatie willen wij graag een vestiging.

DE VISIE VAN ROY
De toegewezen zône heeft 2 gietijzeren kolommen midden op de vloer en een monumentale scheidingswand, die voor 50% zichtbaar dient te blijven. Bovendien zijn er nauwelijks gesloten wanden. Voor een Skins-vestiging zeer ongunstig, omdat er onvoldoende plek voor schapruimte is.

Tijd voor een list. Om de kolommen worden torens gebouwd, die vrijdragend zijn en rondom voor extra metrage zorgen. Voor de scheidingswand worden voornamelijk glazen schappen geplaatst. De dekvloer wordt doorgelegd in de openbare ruimte, zodat de winkel onderdeel wordt van de entreehal.

TWEEDE LEVEN
Het oude hoofdpostkantoor is een van de markantste gebouwen aan de Korenmarkt, het hart van de stad. Het pand heeft jaren leeggestaan, totdat er een groep Nederlandse detaillisten besloot, het gezamenlijk te betrekken. De bovenverdiepingen krijgen een tweede leven als boutique hotel.

Roy de
Scheemaker

ADRES

Willemsparkweg 98
1071 HM Amsterdam

CONTACT

+31 (0)20-4706847
info@roydescheemaker.nl