WERKEN

SPA HOTEL DE L'EUROPE

m2

300

samenwerking

Technische Dienst De L’Europe
Dekker Bouw
JOB interieurbouw

fotografie

Han Nooijen

DE LOKATIE
Hotel de l’Europe is een begrip. Een van Amsterdams mooiste 5* hotels, gelegen aan de Amstel, tegenover de Munttoren. Het herbergt naast de 111 kamers, het 2 Michelin-sterren restaurant Bord d’Eau, de Hoofdstad Brasserie en de legendarische Freddy’s bar. Vernoemd naar wijlen eigenaar en ‘regular’ Freddy Heineken.

WENS VAN DE OPDRACHTGEVER
Om onze gasten nog meer te bieden, willen wij graag een luxueuze spa in ons hotel hebben. Naast 4 behandelruimtes zal er ook plaats moeten zijn voor een Turks stoombad, sauna’s, fitnessruimte en een zwembad. Wij nodigen Skins Institute uit, het totale interieur te bepalen en deze spa te exploiteren.

DE VISIE VAN ROY
Als huisontwerper van de ‘Skins’-formule werd ik benaderd om ook de Skins Institute Spa te ontwerpen.
Goud staat voor topkwaliteit, exclusiviteit en luxe. Bovendien heeft het een warme uitstraling. Niet toevallig is het ook een lievelingsmateriaal van Paulina Moes, oprichter en eigenaar va Skins Institute. Het wordt reeds gebruikt in de huisstijl.

In een overwegend lichte en transparante omgeving, vormen de gouden kolommen de ‘ruggegraat’ van de spa. Zij scheiden het zwembad van de ontvangstruimte en begeleiden de gast naar de behandelzone. De behandelzone zelf, is in intieme warme tonen en materialen uitgevoerd. In de behandelkamers geeft een lichtwand subtiel zacht strijklicht.

LEADING SPA OF THE WORLD
Skins Institute behoorde in korte tijd tot de Top 3 van beste spas in Amsterdam. Reeds een paar maanden na opening heeft de organisatie ‘Leading Spas of the World’ een accreditatie verleend voor de uitstekende kwaliteit van behandelingen, gebruikte producten en het design, als eerste spa in de Benelux.

Roy de
Scheemaker

ADRES

Willemsparkweg 98
1071 HM Amsterdam

CONTACT

+31 (0)20-4706847
info@roydescheemaker.nl